BelevenisTafel

Onwijs heeft in samenwerking met specialisten uit de zorg speciale programma's (multitouchsoftware) ontwikkeld voor zorginstellingen. De software richt zich op een aantal aspecten:

  • Verbeteren van de communicatie
  • Geheugentraining / Reminiscentie
  • Ontspanning

De Onwijs BelevenisTafel is compleet ingericht voor bewoners en begeleiders. De programma's zijn op maat en sluiten aan op de beleveniswereld van senioren. Ook zijn er aangepaste programma's voor verschillende groepen ouderen.

 

Kenmerken:

  • Intuïtieve bediening
  • Eenvoudig vergroten en verkleinen van de letters
  • Auditieve ondersteuning
  • Rolstoelvriendelijk 

 

Uit de praktijk:

'Vanmiddag de tafel met mevrouw van E. uitgeprobeerd. Was een groot succes, mevrouw wist niet van ophouden en had er veel plezier mee. Het spel nodigt inderdaad uit om veel te praten'.

 

Jeanet, Medewerker Welzijn, zorginstelling Ten Anker

 

'De tafel is een welkome aanvulling op het activiteitenaanbod van de organisatie. Door de tafel  ontstaan boeiende gesprekken tussen mensen, die eigenlijk uitgesproken waren met elkaar. Het helpt bij het doorbreken van de eenzaamheid'.

 

Han Hendrikse, Directeur Blije Borgh

 

Kijk voor meer informatie op:

www.belevenistafel.nl

 

Of stuur ons een mail via:

belevenistafel@onwijs.com

BelevenisTafel Hopla

De BelevenisTafel is in eerste instantie met succes ontworpen voor de ouderenzorg, maar inmiddels volledig doorontwikkeld voor álle leeftijden en niveaus binnen de gehandicaptenzorg. Dit in samenwerking met innovatieafdelingen van enkele grote gehandicaptenorganisaties. Hierdoor is hun praktijkervaring gebundeld met de jarenlange ervaring van Onwijs met multitouch. Het heeft geresulteerd in een product met programma's voor doelgroepen van EMB tot LVB. Ontwikkeling naar aanleiding van concrete vragen vanaf de werkvloer, daar zijn wij trots op.

Met de BelevenisTafel Hopla haalt u een veelzijdige multitouch-tafel met leuke, interactieve, ontspannende en educatieve programma's voor cliënten van alle leeftijden en niveaus in huis.

 

Uit de praktijk:

 'Het is een super uitvinding zeg! Er wordt met heel veel plezier gebruik gemaakt van de proefplaatsing. Vele cliënten laten zoveel mooie reacties en emoties zien. We zijn al hard aan het verzinnen over de financiële mogelijkheden. Van zowel de kantelbare BelevenisTafel als van het overbedmodel wordt even veel gebruik gemaakt. Ik zou dan ook van beide modellen een offerte willen aanvragen.

Het zou echt super zijn als het financieel ook haalbaar zal worden. Het zou een hele grote aanwinst zijn voor een zinvolle vrijetijd en dagbesteding.'

 

 

Colinda Beijer, zorgmedewerker Zuidwester (doelgroep EMB cliënten)

 

Kijk voor meer informatie op:

www.belevenistafel.nl/hopla

Het BelevenisPakket

De BelevenisTafel wordt al op veel plekken met plezier gebruikt. Hier zijn wij natuurlijk als de ontwikkelaar van de software erg trots op. Onwijs heeft alle applicaties in het BelevenisPakket, het pakket applicaties wat op de BelevenisTafel draait, specifiek ontwikkeld met het oog op de ouderenzorg, met name - maar niet uitsluitend - voor ouderen met dementie. Verschillende onderdelen uit het BelevenisPakket zijn ook beschikbaar bij resellers, onder andere namen, bijvoorbeeld de In Action Table.

 

Omdat wij deze software zelf ontwikkelen zijn wij steeds samen met de zorg bezig om het pakket uit te breiden en aan te passen aan de specifieke wensen en omstandigheden van de zorg. Nieuwe pakketten zijn daarom altijd als eerste bij Onwijs zelf verkrijgbaar, en kunnen bij ons in het geheel worden gekocht, voordat bepaalde applicaties beschikbaar worden bij onze resellers.

 

De programma's TipTile en TipTile Maker zijn exclusief bij Onwijs aan te schaffen. TipTile is een dynamische manier om foto's en video's op een laagdrempelige manier te presenteren, en met TipTile Maker kunt u zelf in een handomdraai uw eigen TipTiles maken. Onwijs biedt ook trainingen en cursussen aan voor het BelevenisPakket en de TipTile Maker.

 

Vragen? Ideeën? Wensen? Neem gerust contact op met het enthousiaste team van Onwijs.

Nieuw-Rijsenburgh

In Woonzorglocatie Nieuw-Rijsenburgh staat een Belevenistafel, geschonken door Rabobank Het Haringvliet. Lees het artikel hier.

 

Nicasius

In Woonzorgcentrum Nicasius wordt sinds kort gebruik gemaakt van onze mobiele multitouchtafel, de MobyTouch. Medewerkers hebben ook een workshop TipTile maken gevolgd; ook hier zal de MobyTouch voor gebruikt worden.

 

Hofstee & De Naber

Zorgcentrum De Hofstee en De Naber. De tafel is aangeboden door vrienden van het zorgcentrum en de ouderen hebben er veel plezier van. De Belevenistafel is niet alleen voor de ouderen, maar het is ook een leuke bezigheid voor de kleinkinderen!

 

De Belevenistafel doorbreekt de apathie van dementerenden en versterkt ook de communicatie door het “samen te doen”.

 

 

 

 

Het Gooi Leeft!

Wethouders Miriam van Meerten en Marleen Sanderse hadden het genoegen om het startsein te geven voor project Het Gooi Leeft!. De ouderen konden in De Veste beweeggames spelen zoals oefenen op een balancebord om evenwicht te trainen. Ook Onwijs was aanwezig. Het project is een samenwerking met onder andere de bewoners in de wijken rondom De Veste in Naarden, GGD Gooi en Amaris.


Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland is het eerste ziekenhuis in Nederland waar onze nieuwe Tiny Touch tafel staat. De ronde multitouchtafel is ontworpen voor kinderen. Deze zogenoemde 'wachtverzachter’ maakt het wachten voor de kinderen een stuk aangenamer. Er kan gekozen worden uit twaalf leuke, originele en educatieve spellen. In september was de officiële overhandiging van de Tiny Touch.

 

Welzijn Veere

Stichting Welzijn Veere zet zich in voor jongeren, senioren en vrijwilligers. De MultiTouchtafel wordt ingezet bij het werk dat de Stichting doet voor de inwoners van Veere en omgeving. Op de tafel staat onder meer het Onwijs programma Mantelen, wat speciaal is ontwikkeld voor vrijwilligers en mantelzorgers, en TipTile. De vrijwilligers van Welzijn Veere gaan onder begeleiding van een professionele medewerker zelf TipTiles maken die hun werk ondersteunen.

 

Mantelzorg

'Mantelen' is een laagdrempelige, vriendelijke, informatieve applicatie om mensen op een speelse en uitnodigende manier te laten nadenken over veranderingen in de zorg. De applicatie helpt mensen als zij een zorgvraag hebben, of als zij zorg (gaan) verlenen als mantelzorger of vrijwilliger. Ontwikkeld door Onwijs, ism Zeeuwse welzijnsorganisaties en de Zeeuwse Bibliotheek. Update: de applicatie is inmiddels op meer plekken in Nederland te vinden. Ook belangstelling? Bel Onwijs!

Loericker Stee

Begin september heeft Onwijs een Belevenistafel afgeleverd bij Woonzorgcentrum De Loericker Stee. De BelevenisTafel is door de Stg. Vrienden van de Loericker Stee geschonken aan het centrum. Ook voor de oudste bewoner van 96 jaar bleek de bediening geen enkel probleem.

 

TipTile Maker Online

TipTile in action

Intro

Tiptile is het eenvoudig te gebruiken pakket voor het maken en bekijken van presentaties op multi-touch tafels.  Het programma wordt gebruikt in het onderwijs en culturele instellingen als musea en bibliotheken, maar is ook geschikt voor bedrijfspresentaties op beurzen of in showrooms.

TipTile in actie

Wat is TipTile?

Een TipTile is een blokkenpatroon, waarin elk blok geopend kan worden om een foto te laten zien met daarbij tekst, video of audio. Het is een laagdrempelige manier om gebruikers informatie te tonen en te laten delen.

 

Geschiedenis

De eerste TipTile is gemaakt voor de actie Nederland Leest in 2009. Onderwerp van de actie was het boek Oeroeg van Hella Haasse. Een indruk van die TipTile is te zien op www.oeroeg.nl.

 

Zelf maken

Al gauw kwam de vraag naar andere vullingen en de mogelijkheid om zelf zo'n presentatie te maken. Om aan die vraag te voldoen is de TipTileMaker ontwikkeld.

Met de editor maak je in een handomdraai van een verzameling afbeeldingen een TipTile, die je daarna kunt uitbreiden met teksten, geluid of video.

TipTile op School

Hoewel TipTile van oorsprong een programma is voor multitouch devices, is er ook een versie, gericht op het onderwijs, die werkt op andere schermen, met name digitale schoolborden. Daarbij hoort een aangepaste editor, speciaal geschikt voor leerkrachten én leerlingen.

Meer weten?

Ga voor meer informatie naar:
www.tiptile.nl of
www.tiptileopschool.nl

www.tiptileonline.com

SophiaStaete

SophiaStaete in Hendrik Ido Ambacht werkt sinds zomer 2013 met een complete multitouchtafel met het Onwijs zorgpakket. SophiaStaete is een modern wooncomplex, met onder meer vier woongroepen voor dementerende ouderen. Ook is er een gemeenschappelijke ruimte voor dagopvang. Op de tafel staan speciaal voor deze doelgroepen ontwikkelde programma's van Onwijs. Hoofddoel is om zoveel mogelijk gebruikers met elkaar te verbinden. Zo is er onder meer een samenwerking met het Historisch Genootschap en zullen leerlingen van de buitenschoolse opvang ook gebruik maken van de tafel.

 

Ebbe en Vloed

In het prachtige nieuwe woonzorgcomplex Ebbe en Vloed komen bewoners en bezoekers samen bij de nieuwe Belevenistafel.

 

Op de tafel staat het Belevenispakket en het Kleinkindpakket.

 

Ebbe en Vloed is een multifunctioneel zorgcomplex, waar ook verstandelijk en/of lichamelijk beperkte jongeren terecht kunnen. Ook met deze doelgroep is rekening gehouden.

 

Voor ouderen, ter ondersteuning van de reminiscentie, staat er onder meer een applicatie op met foto's van vroeger, uit de eigen woonomgeving. Verder zijn er verschillende praatplaten 'Vroeger en Nu', is er een applicatie met kinderliedjes van vroeger en kunnen bewoners een breintrainingsspel spelen.

 

 

De opzet van de Belevenistafel is erop gericht dat mensen vooral ook SAMEN de programma's beleven.

 

De Onwijs Belevenistafel is ontwikkeld in samenwerking met mensen uit de zorg.

 

 

Crabbehoff

Crabbehoff

 

De Blije Borgh

De BelevenisTafel in De Blije Borgh wordt intensief gebruikt. Niet alleen door de bewoners, maar ook door de bezoekers. Het kleinkindpakket is overigens leuk voor jong en oud

Contact

 

Graag komen wij met u in contact, om al de mogelijkheden die Onwijs u biedt met u te bespreken.

 

E-mail: 

Algemeen: info@onwijs.com

BelevenisTafel: belevenistafel@onwijs.com

CuliTouch: culitouch@onwijs.com

 

Telefoon: +31 (0) 187 66 59 95

 

Onwijs

Tramweg 13

3255 MB Oude Tonge

Zuid-Holland, Nederland

 

kvk.nr: 69292744

btw.nr: NL8578.19.690.B.01

 

 

Onwijs Sociaal

Graag nodigen wij u uit om ons ook te volgen via Facebook, Twitter en LinkedIn. Met één klik kunt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen bij Onwijs.

Iedereen kan onze Facebook pagina bezoeken, ook mensen die zelf niet op Facebook zitten:

 

Onwijs Facebook Onwijs Twitter Onwijs LinkedIn

 

Tiendhove

Team en bewoners van verpleeghuis Tiendhove hebben kennis kunnen maken met de Onwijs 'Zorgtafel', een multitouch tafel mét een verzameling zorgapplicaties. In Tiendhove wonen mensen met een ernstige lichamelijke aandoening en mensen met een vergevorderd stadium van dementie. De 'Herinneringstafel' gaf aanleiding tot een aantal mooie en spontane verhalen. Ook het nieuwe tekenprogramma 'Vieze Vingers', bleek een groot succes.

Model Louise

De BelevenisTafel model Louise is ontwikkeld samen met de mensen van zorginstelling TanteLouise-Vivensis. Louise is speciaal bedoeld voor mensen in bed, zodat ook zij gebruik kunnen maken van de software uit het BelevenisPakket.